Εγκαινιάστηκε το «Ράφι της Αγάπης» στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
To Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ίδρυσε στις εγκαταστάσεις του μια πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τη δράση «Το Ράφι της Αγάπης». Τα...

εγκαίνια της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίουστις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Σβορώνο Πιερίας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης έξι άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και πιστεύουν ακράδαντα στη θεραπευτική αξία της ξεκίνησαν το 2016 ένα ταξίδι για την υλοποίηση ενός ευγενούς σκοπού. Το «Ράφι της Αγάπης», όπως ονομάστηκε η δράση, άρχισε να συγκεντρώνει βιβλία από συγγραφείς Ελλάδας και Κύπρου με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε υποστηρικτικούς χώρους χρόνιων πασχόντων. Τον Οκτώβριο του 2016 η ομάδα «Το Ράφι της Αγάπης» ίδρυσε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στον Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν 100 και πλέον τίτλοι βιβλίων που χαρίστηκαν από τους λογοτέχνες.
Το «Ράφι της Αγάπης» αυτή τη φορά βημάτισε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τη θερμή υποστήριξη και πάλι των συγγραφέων, ποιητών και πολιτών που προσδοκούν να χαρίσουν θεραπευτικά ταξίδια στις εμπερίστατες γερόντισσες.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Υποδιευθυντής του Ιδρύματοςκ. Ιωάννης Πουλατσίδης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τα στελέχη του Συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης», εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επιλογή τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου καιαναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Ιδρύματος, στην πρότυπη λειτουργία του υπό το συντονισμό και την επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, στην ιερή αποστολή του, αλλά και στην αγάπη που απλόχερα προσφέρεται στις γερόντισσες που φιλοξενούνται.
«Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με μια δική μου ιδέα, η οποία προέκυψε από την προσωπική εμπειρία σε ό,τι αφορά την θεραπευτική ανάγνωση, δηλαδή το πώς αυτό επιδρά θετικά. Εγώ βέβαια έχω την τύχη να γράφω κιόλας, οπότε και η συγγραφή και η ανάγνωση με βοήθησαν.Θέλουμε να γεμίσει η Ελλάδα με Ράφια Αγάπης. Απευθυνόμαστε σε Λογοτέχνες, Ποιητές, εξασφαλίζουμε βιβλία. Πέρσι συμμετείχαν 200 συγγραφείς στις Βιβλιοθήκες. Σήμερα, ήρθαμε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης μαζί με την Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, τη Νατάσα Καραμανλή, μαζί με την Ταμία μας τη Χαρά Χρυσάφη, αλλά και μαζί με τον Υπεύθυνο Διαδικτυακής Πλατφόρμας τον Αχιλλέα Τριαντόγλου» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» κα Εύα Παυλίδου. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αφούευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης», τη δημοσιογράφο κ. Γιάννα Κωνσταντινίδου και τη Λογοτέχνη κα Ευαγγελία Κοφινά για την αξιέπαινη τους πρωτοβουλία,τόνισε ότι με το «Ράφι της Αγάπης» προσφέρουμε ένα μεγάλο δώρο, ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν την ανάγκηνα ξεφύγουν έστω και λίγο από τις δυσκολίες που βιώνουν λόγω γήρατος και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
  


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.