Tιμήθηκε Κολινδρινός μετανάστης της Αυστραλίας από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού που σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, διοργανώνουν από κοινού για τρίτη κατά σειρά περίοδο, όσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή 11-2-2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του...


ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού την ομιλία του Δημήτρη Λακασά, Προέδρου του Δ.Σ της Olympia Electronics Α.Ε. και Επικεφαλής Τhink Τank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με θέμα: «Παράγω και εξάγω. Συνεργασία και εξωστρέφεια ως διέξοδος από την κρίση».

Συγκινητική ήταν επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και η επίδοση αναμνηστικού στον Κώστα Μαντίκο, ως έναν από τους πρώτους Κολινδρινούς μετανάστες της Αυστραλίας ο οποίος διαμένει τώρα στον Κολινδρό. Στο πρόσωπό του τιμήθηκαν και οι υπόλοιποι που πριν από 64 χρόνια τέτοια εποχή και συγκεκριμένα στις 17-2-1954, πάτησαν το πόδι τους στη μακρινή Αυστραλία. Αυτοί οι πρώτοι Κολινδρινοί, ήταν ο Θανάσης Σολοποτιάς του Θωμά, ο Πολύδωρος Κουκουμάπας του Κώστα και ο αδελφός του τιμώμενου ο Στράτος Μαντίκος, που χωρίς να έχουν κάποιο γνωστό να τους περιμένει εκεί, ξεκίνησαν μια νέα ζωή, στην αρχή γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις.
Οι πρώτοι αυτοί μετανάστες, πρέπει να ήταν φτιαγμένοι από ξεχωριστή πάστα που πήραν την απόφαση να διασχίσουν θάλασσες και απειλητικούς ωκεανούς και να ρίξουν ρίζες σ' ένα άγνωστο κόσμο χωρίς εφόδια, χωρίς ελπίδες επιτυχίας. Στη συνέχεια μέσα στον ίδιο χρόνο αλλά και τα επόμενα, ακολούθησαν και άλλοι όπως o Θανάσης Σολοποτιάς του Δημητρίου, o Αντώνης Σολοποτιάς του Α., o Πέτρος Βαϊνάς, Γιώργος Μανώλας, Αλέκος Μουχταρόπουλος, Ν. Λακασάς, Σωτήρης Ελευθεροχωρινός, Ε. Νέστορας, Γ. Χατζόπουλος, Δ. Μαρινόπουλος, Ν. Κοιλιάς, Κωστ. Κόρακας, Στ. Σιμόπουλος, Νίκος Σκούφας, Τάκης Τσελεπής, Βαγγ. Νέστορας, Αριστ. Λιόλιος, Θεοδ. Λασκαρίδης, Μάνθος Μαστοροτάσιος, Δ. Μαρινόπουλος, Σ. Παπαθεοδώρου, Δημ. Τσελίκας, Ε. Κουλκουδίνας, Κ. Τσαγκαράκης, Β. Ροκάς, Παύλος Τσιάμης, Αντ. Σιούμης, Γ. Σαμαράς, Παν Κουκουβίτης και άλλοι.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.