Έτσι ήρθε το χρυσό στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης - Ο φοιτητής του ΑΠΘ περιέγραψε πώς έφτασε στη σημαντική διάκριση

Ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια απέσπασαν οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία έγινε μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Τον...


στόχο που είχε θέσει για τη διοργάνωση, στην οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, περιέγραψε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο δευτεροετής φοιτητής του ΑΠΘ, Γιώργος Καμπάνης. «Στόχος μου ήταν να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ. Βλέποντας τα θέματα είδα ότι υπήρχε η δυνατότητα και τελικά ήρθε το καλό αποτέλεσμα», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο νεαρός φοιτητής.

Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ θετική εμπειρία» τη Μαθηματική Ολυμπιάδα, διότι «συναντάς ανθρώπους που μοιράζονται το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τους διαγωνισμούς, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες».

Ο Γιώργος Καμπάνης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του ΑΠΘ, είχαν συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε αυτές τις συναντήσεις, όσοι είχαν κάποια εμπειρία από τον διαγωνισμό βοηθούσαν τους νεότερους.

Εκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς μία ομάδα από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το ΕΚΠΑ και μία ομάδα από το Δημοκρίτειο της Ξάνθης.

Στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχαν συνολικά 83 πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν, καθώς και ένας φοιτητής από την Αργεντινή, οι οποίοι εξετάστηκαν σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της άλγεβρας, του λογισμού και της γεωμετρίας.

Η ομάδα του ΑΠΘ αποτελούταν από τους: Γεώργιο Καμπάνη, δευτεροετή φοιτητή Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (χρυσό μετάλλιο), Γεώργιο Καλαντζή, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Ιωάννη Χαρισιάδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Δημήτριο Τσεκμέ, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών (χάλκινο μετάλλιο), Κωνσταντίνο Κίτσιο, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Βασίλειο Μακρίδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Δημήτριο Τσιντσιλίδα, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Ευστάθιο Αθανασόπουλο Αλικάκο, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Νίκο Ευγενίδη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του ΑΠΘ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.