Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: Αλλαγή φρουράς σε 16η Μεραρχία - 3η Ταξιαρχία
"Αλλαγή φρουράς" στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου και στην 3η Ορεινή, Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία "Ρίμινι" που βρίσκονται εδώ και οκτώ ημέρες στη "δίνη" του θρίλερ με τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού και του λοχία ΕΠ-ΟΠ.

Παρότι σε πρώτο χρόνο και ενώ τα γεγονότα στην Αδριανούπολη "έτρεχαν" αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέξοδα προεξοφλούσαν ότι εν εξελίιξει "Κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών" θα συμπαρέσυρε και τους δυο ανώτατους αξιωματικούς, τον υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο,που έως και εχθές το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών, οδηγώντας τους στην έξοδο από το στράτευμα. Αυτή η εκδοχή ωστόσο δεν απηχούσε σε καμμία περίπτωση τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ' Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας ''ΡΙΜΙΝΙ'' και θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Πηγές πάντως επισήμαιναν ότι ειδικά στην περίπτωση του Υποστράτηγου Μπονώρα, δεν μπορεί κάποιος να κάνει λόγο για υποβάθμιση μιας και ο τέταρτος κλάδος του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι από τους πλέον κρίσιμους και κομβικούς. Από την άλλη υπενθύμιζαν ότι είχε συμπληρώσει έναν χρόνο στην Μεραρχία, διάστημα ωστόσο που τηρείται βάσει του εθιμικού "δικαίου" και όχι κάποιας διάταξης.

Προς επίρρωση όλων αυτών σημείωναν εμφατικά την διατήρηση στην 98 ΑΔΤΕ, ως διοικητή, του υποστράτηγου Σταύρου Τσερπέ, ο οποίος επίσης είχε συμπληρώσει έναν χρόνο σε αυτήν τη θέση. Επιπλέον του υποστράτηγου Δημήτριου Κούκου στη θέση του Διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού "Έβρος

OnAlert

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.