Τραγικό: Ο Κ.Μητσοτάκης Παρακαλεί Τον Α.Τσίπρα Να Πάρει Τον Ερντογάν Τηλέφωνο: «Θα Τον Καλέσω, Όταν Θα Ξέρω Ότι Τα Πράγματα Δεν Θα Γίνουν Χειρότερα…»
«Θα καλέσω τον Τούρκο πρωθυπουργό, όταν θα ξέρω ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα…» απάντησε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην έκκληση του Κ.Μητσοτάκη να επικοινωνήσει αμέσως με τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Φράση η οποία δείχνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά… Ταυτόχρονα όμως δείχνει και πόσο «λίγος» είναι ο Κ.Μητσοτάκης…


Να τον πάρει τηλέφωνο να του πει τι ακριβώς; Δεν ξέρει ότι έστησαν την αιχμαλωσία οι Τούρκοι;

Χωρίς ηγεσία η χώρα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Νωρίτερα ο Α.Τσίπρας έκανε ακόμη μια γκάφα με «κλάδο ελαίας» στην Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν, αργότερα έστειλε νέο τελεσίγραφο λέγοντας πως «δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με την Ελλάδα»…

Τρικυμία στην ελληνική πολιτική ηγεσία…

«Θα τον καλέσω -σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» είπε ο πρωθυπουργός.

Εσπευσε να προσθέσει μάλιστα ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».


Και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ανεύθυνο και επιπόλαιο είναι από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι’ αυτό.

Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε τον δίαυλο με τον Ερντογάν


Νωρίτερα, στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν.


«Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».

Και στην πρωτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για επιπόλαιος χειρισμοιύς στο θέμα των δύο στρατιωτικών.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού»

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «αναρωτιόμουν αν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσω μέρος του πολύτιμου χρόνου μου για να έρθω σε μια κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που τη θυμήθηκαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τη δικογραφία. Αν έχει νόημα να ερχόμαστε εδώ και να σπαταλάμε το χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια φθηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού».

Ενώ όπως, τόνισε: «ήρθα τελικά για να τον ακούσω και θέλησα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά και ευτυχώς στο τέλος ανεβάσατε τους τόνους. Θα ξεκινήσω όμως με τα σοβαρά θέματα».

Με αφορμή την προκλητικότητα της Τουρκίας, αναφέρθηκε εκτενώς στην εξωτερική πολιτική και είπε ότι:


«καλό θα ήταν να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Δεν αντέξατε όμως τον πειρασμό. Θέλω να σας πω ότι δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο. Πράγματι η περιοχή μας είναι μια περιοχή αστάθειας. Αλλάζει η συμπεριφορά των γειτόνων μας, έχουμε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή και με εξελίξεις που ορθώς εγκυμονούν ανησυχίες. Είπατε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα εθνικά θέματα με επιπολαιότητα. Εδώ και 3 χρόνια η χώρα έχει ανακτήσει το ρόλο που της αναλογεί και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι ισχυροί ηγέτες που επισκέφθηκαν τη χώρα, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και αυτό δεν έγινε τυχαία».

Όπως ανέφερε, «πριν από 20 χρόνια είχαμε αυτή σε μια σύρραξη. Και θέλω να σας θυμίσω τη δυνατότητα που είχα εγώ την επόμενη μέρα να επικοινωνήσω με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο τότε πρωθυπουργός περίμενε τις ΗΠΑ..».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τώρα ο κ. Τουσκ έβγαλε ανακοίνωση των 27 με οξύτατη αναφορά και καταδίκη για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τα συγκρίνει.

«Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτη η Κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως κράτος μέλος της Ε.Ε.. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Και ας το έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν. Η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου για συνεννόηση και συνεργασία όχι για παιχνίδια», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και να σταθμίζουμε τα βήματα μας. Για τον εαυτό του σημείωσε πως ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν «τολμά» να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν.

«Αιχμάλωτους ομήρους εσείς; – Κλάδο ελαίας εμείς» – Γκάφα Α.Τσίπρα με την κωδική ονομασία της πολεμικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Συρία!

Την πολιτική του κατευνασμού επέλεξε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας απέναντι στην Τουρκία.Η κυβέρνηση απάντησε με «κλάδο ελαίας» στην επιχείρηση αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία…

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας», έλαβε ένα συμβολικό δώρο από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Συγκεκριμένα ο κ. Καββαθάς έδωσε ένα κλαδί ελιάς στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «για μας σημαίνει συνεργασία για να βγάλουμε όλοι μαζί τη χώρα από το αδιέξοδο και να δώσουμε ελπίδα στην επόμενη γενιά»

Ο Πρωθυπουργός, παραλαμβάνοντας το δώρο απάντησε:

«Ας ελπίσουμε αυτός ο κλάδος ελιάς να έχει έναν ευρύτερο συμβολισμό στις μέρες τις κρίσιμες που διανύουμε. Ας συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των κοινωνικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας όσο όμως και όλων των πλευρών που συναπαρτίζουν αυτή την εύθραυστη γειτονιά στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Αρα είναι χρήσιμο αυτό το δώρο και συμβολικό».


newsthessaloniki

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.