Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ορόσημο για την ισότιμη παρουσία της γυναίκας στο σπίτι, στην εργασία και στην κοινωνία, υπενθυμίζοντας τους αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγαλειώδους εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Τίποτα δεν χαρίστηκε στις γυναίκες, όλα κατακτήθηκαν με κόπο. Διεκδίκησαν και πέτυχαν το δικαίωμα στην ισότητα, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία και στην οικονομική ανεξαρτησία.

Η γυναίκα είναι ο πυρήνας, η ψυχή και η «ραχοκοκαλιά» της κάθε οικογένειας, που με σθένος αγωνίζεται για τη διατήρηση των αρχών και αξιών της ελληνικής οικογένειας και προσπαθεί με θυσίες να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους, όπως είναι της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης.

Η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των γυναικών, να ενισχύσει τη θέση τους και τη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής, να προωθήσει πολιτικές που θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο και το επίπεδο της ίδιας της κοινωνίας.

Η γυναίκα μπόρεσε να κυνηγήσει τα όνειρά της, να κάνει πράξη τις φιλοδοξίες της, να προσφέρει στην κοινωνία αλλά πάνω απ’ όλα στον ίδιο της τον εαυτό, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και το θαυμασμό.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανικής πολιτικής σκηνής, Margaret Thatcher, είχε δηλώσει: «Αν θες κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άντρα, αν θες κάτι να γίνει, τότε ζήτα το από μια γυναίκα.»!.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζουμε δράσεις που ενισχύουν το ρόλο της γυναίκας στην τοπική κοινωνία, που συμβάλλουν στην καταξίωσή τους και που προωθούν την ισότητα των φύλων.

Υπεραμυνόμαστε πολιτικές που «απαντούν» στις ανάγκες των σύγχρονων γυναικών, επιλύουν προβλήματά τους, διευρύνουν περισσότερο την κοινωνική τους συμμετοχή, δημιουργούν ευκαιρίες και προϋποθέσεις για την ενεργό συμμετοχή τους.

Ως γυναίκα, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζω και προωθώ δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν τη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής της ζωής, δίνοντας προτεραιότητα στις άνεργες, στις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών , στις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, στις πολύτεκνες, στις κακοποιημένες, στις γυναίκες πρόσφυγες και στην κάθε γυναίκα που δίνει καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης με υπομονή, επιμονή και αξιοπρέπεια.

Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει αφετηρία ανάδειξης της ανεκτίμητης προσφορά της γυναίκας στο θεσμό της οικογένειας και στην κοινωνία, τιμής στον πολυδιάστατο ρόλο και προσπάθειας για κατοχύρωση ουσιαστικής ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής της ζωής.


Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Σοφία Μαυρίδου

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.