Λάρισα: Στη φυλακή ιερέας για κλοπή εικόνων και εκκλησιαστικών αντικειμένων«Σας χρειάζεται ένας πνευματικός. Κι αν δεν έχετε να σας συστήσουμε εμείς έναν..».
Με αυτόν τον τρόπο η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφασή της σε βάρος ιερέα που κατηγορούνταν για κλοπή εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων, τα οποία, μαζί με άλλους προσπάθησε να πουλήσει όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς έπεσαν επάνω σε αστυνομικό.Μαζί με τον ιερέα τιμωρήθηκαν και τέσσερις συγκατηγορούμενοί του.

Τρεις κάτοικοι Λάρισας, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, ένας αλλοδαπός αλλά και ένας κάτοικος Ελασσόνας.
Το ευτύχημα ωστόσο για όλους αυτούς ήταν το γεγονός πως οι περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν μετατράπηκαν και ως εκ τούτου «έπεσαν» από τον βαθμό κακουργήματος σε αυτόν του πλημμελήματος.
Στον ιερέα επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους υπόλοιπους: 4 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση, ενώ, όπως και των υπολοίπων είναι με τριετή αναστολή.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν πάρα πολλές μοναχές που ζήτησαν και τελικά πήραν πίσω, μια από τις εικόνες.
ΠΗΓΗ: epoli.gr από onlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.