«Εισιτήριο» πρόσληψης στο δημόσιο μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ

Προγράμματα με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους για μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρίες, 50άρηδες αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία υποψήφιους «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε φορείς του δημοσίου, δήμους, αλλά και περιφέρειες.

Η διάρκεια των συμβάσεων ξεκινά από ένα χρόνο και μπορεί να φτάσει και τα τρία -ανάλογα με το πρόγραμμα- ενώ αρκεί μια απλή αίτηση στο site του ΟΑΕΔ για την διεκδίκηση μίας από τις «πολύτιμες» θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τον περασμένο Σεπτέμβρη «τρέχει» πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών Δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, 55-67 ετών.

Δικαιούχοι ήταν αρχικά μόνο επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα και ειδικότερα επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ωστόσο με τροποποιητική απόφαση του ΟΑΕΔ, στους ωφελούμενους πλέον εντάσσεται και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) όπως και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π).

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Στο Δημόσιο μπορούν να εργαστούν και άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένοι και αποφυλακισμένοι, μέσω του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση 2.000 ανέργων.

Οι θέσεις είναι πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης και αφορούν ιδιωτικές εταιρείες καθώς και επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού. Επιχορηγείται η απασχόληση αρχικώς για 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμενης απασχόλησης για άλλους 12 συν άλλους 12 μήνες, δηλαδή σύνολο 36 μήνες.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 350 ευρώ για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Πηγή  ola deka

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.