Δήμος Κατερίνης: Οικολογική μέθοδος για την καταπολέμηση της πευκοκάμπιας σε πάρκα και σχολεία
Μία επιστημονικά ενδεδειγμένη απλή, οικονομική και οικολογική μέθοδο για την καταπολέμηση της πευκοκάμπιας - κυρίως στα πάρκα και σε σχολικά συγκροτήματα - εφαρμόζει όπως είναι γνωστό, τα τελευταία επτά χρόνια, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, διαχρονικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής είναι θεαματικά, καθώς παρατηρείται μια σταθερή, σταδιακή μείωση του πληθυσμού της κάμπιας κατά 20-30% κάθε χρόνο.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Ο Δήμος μας αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα, στην οποία εφαρμόζεται και φέτος η συγκεκριμένη τεχνική. Έτσι αποφεύγεται η χρήση χημικών σκευασμάτων που είναι επιβλαβή, για τον άνθρωπο και το αστικό περιβάλλον, καθώς και η εφαρμογή ψεκασμών με βιολογικά σκευάσματα ή κλαδέματα, που έχουν σημαντική οικονομική επιβάρυνση για την υπηρεσία. Παράλληλα, προστατεύονται όσοι έχουν ευαισθησία σε αλλεργίες που ειδικά την περίοδο της άνοιξης είναι σε έξαρση».
Η ταυτότητα της τεχνικής καταπολέμησης
Ειδικότερα, κατά το στάδιο της νυμφοποίησης, όπου οι κάμπιες κατεβαίνουν στο έδαφος, γίνεται επικόλληση επάνω στον κορμό, σε ύψος 2-2.5 μέτρων, απλών ταινιών διπλής όψεως, επάνω στις οποίες κολλούν οι κάμπιες, χωρίς να κινδυνεύουν άλλα έντομα ή πτηνά λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε κόλλα. Η μέθοδος όπως προαναφέρθηκε εφαρμόζεται κυρίως στα πάρκα όπου εντοπίζεται και το εντονότερο πρόβλημα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.