Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι




Υλικά

Για 6-8 άτομα


Για τα κουλουράκια

1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ούζο
1 φακελάκι αμμωνία
1 κουταλιά του γλυκού (κοφτό) σόδα
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι


Από 1 λεμόνι τον χυμό του
Για την επικάλυψη από σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική
250 γραμμάρια σουσάμι προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας νερό



Εκτέλεση

Για τα κουλουράκια


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο τα κανελογαρίφαλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το μείγμα.

Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ.

Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Για την επικάλυψη από σουσάμι
Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά της επικάλυψης.

Ένα - ένα κουλουράκι το βουτάμε στο σουσάμι (υλικά επικάλυψης) και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.