Καρέ καρέ η συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου

Η συντριβή έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε εικόνες ντοκουμέντο που κόβουν την ανάσα. Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη όταν το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και τελικά συνετρίβη στα νερά του ποταμού.Άγνωστο ακόμα γιατί, ίσως εξαιτίας τεχνικής βλάβης, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση. Έριξε το ελικόπτερο στο ποτάμι. Το σημείο της συντριβής είναι κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ.


Eric Adams@EricAdams321


I was in the air with @FlyNYON at the same time the #helicopter crashed into #NewYork East River. Not confirmed but I believe this is it a few moments before the incident, and on ground prior to takeoff. Matches make (Eurocopter AS350), timing, and color.
2:30 π.μ. - 12 Μαρ 2018

Ο πιλότος κατάφερε να βγει. Αλλά οι πέντε επιβάτες δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν από τους ιμάντες με τους οποίους ήταν δεμένοι. Το ελικόπτερο βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, η καμπίνα γέμισε νεκρό και οι επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.
Το τελευταίο μήνυμα

«Mayday, mayday» ήταν τα πρώτα λόγια του πιλότου όταν κάλεσε τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. Όταν οι ελεγκτές τον ρώτησαν αν όλα είναι καλά, απάντησε πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα.

Μόνο που ο άνθρωπος που απάντησε στην κλήση δεν είχε καταλάβει το… επείγον του πράγματος. Γιατί ρώτησε τον πιλότο αν χρειάζεται βοήθεια!

Μερικά λεπτά μετά, το κόκκινο ελικόπτερο Eurocopter AS350, έπεσε στα νερά και χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να βουλιάξει και να παρασύρει στο θάνατο πέντε ζωές.

Πηγή: Nydailynews