«Διαμαρτυρία του ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας για την τοποθέτηση Προϊσταμένων στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής»
Προς:
Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Φωτάκης Κωνσταντίνος
Κοιν:
Υφυπουργό Αθλητισμού
κ. Βασιλειάδης Γεώργιος
Γενική Γραμματεία Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων


Κύριε Υπουργέ,

Η τελευταία κίνηση του Υπουργείου, σχετικά με την τοποθέτηση σε θέσεις Προϊσταμένων στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, δύο εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων (ΠΕ 70 & ΠΕ 05), πραγματικά ξεπέρασε κάθε φαντασία και...
βρήκε απροετοίμαστους ακόμη και τους πιο υποψιασμένους για ανατροπές, Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής.

Τολμούμε να πούμε, ότι μετά τη σταθερά μεθοδευμένη υποβάθμιση της αξίας και του ρόλου του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο σχολείο (με τη μείωση των ωρών Γυμναστικής σε όλες τις βαθμίδες, την ανάθεση του μαθήματος και σε δασκάλους, την κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και των αθλητικών σχολείων, κ.ά.) η απόφαση αυτή αμφισβητεί ευθέως την αξία και το ρόλο, εν γένει, των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ως προς την επιστημονικότητα και την κατάρτισή τους, καθώς και την ικανότητά τους για διοίκηση σε επίπεδο Προϊσταμένων Τμημάτων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας.
Γιατί, πώς αλλιώς εξηγείται η αδυναμία εξεύρεσης δύο (ανάμεσα σε χιλιάδες) ικανών αντιπροσώπων του κλάδου ΠΕ 11, ώστε να αναδεικνύουν, να στηρίζουν και να επιλύουν τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο στον τομέα της Φυσικής Αγωγής.
Με αυτόν τον τρόπο μηδενίζεται η εμπειρία των ¨ζυμωμένων¨ με τα γήπεδα παλιών συναδέλφων και η γνώση ¨φορτωμένη¨ με διδακτορικά, των νεότερων.
Θα πρέπει να γίνει απ΄ όλους αντιληπτό, ότι δεν είναι θεμιτό να ανατίθενται τέτοιοι ρόλοι, καθήκοντα και αρμοδιότητες, που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο και τις διαδικασίες λειτουργίας της Φυσικής Αγωγής, σε επιστήμονες άλλου κλάδου που σαφώς θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ειδικότητά τους, ασφαλώς όμως, όχι σε κάτι που δεν κατέχουν.
Εκτός κι αν απώτερος σκοπός των ιθυνόντων, πάντα ελλείψει κονδυλίων, είναι η επιστροφή στην παλιά, αλλά συμπαθή εικόνα της κυρά-δασκάλας, καθισμένης σε καρέκλα στην αυλή του σχολείου, ¨να κάνει¨ στους μαθητές …Γυμναστική …Για το Δ.Σ.Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ         ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΟΥΡΗ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.