Η παρατεταμένη εφηβεία της Αριστεράς


Άρθρο του Ανδρέα Ζαμπούκα στο liberal.grΣ΄αυτή τη χώρα, έχουμε την αίσθηση του εφήμερου. Και μολονότι πασχίζουμε να ξεδιπλώσουμε από το παρελθόν μια αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια, δεν φαίνεται να μας απασχολούν ιδιαίτερα οι επόμενες σελίδες του βιβλίου. Ίσως γιατί ξέρουμε ότι θα γραφούν με τους ίδιους μύθους που γράφτηκαν και οι προηγούμενες.

Αυτό που περνάμε τώρα κι όλα όσα προοιωνίζονται για το μέλλον, δεν είναι και πολύ ευχάριστα για την συνέχειά μας. Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό-εργασιακό περισσότεροι από 150.000 Έλληνες θα σταματήσουν να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη, τον επόμενο χρόνο. Πολλοί από τους εργαζόμενους θα καταφεύγουν επίσης σε μία μικρότερη σύνταξη από την σημερινή για να απαλλαγούν πιο νωρίς από τον μειωμένο μισθό τους. Επιπλέον, λόγω των θανάτων, δεκάδες χιλιάδες κύριες συντάξεις θα μετατραπούν σε συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα είναι τόσο πολύ μειωμένες που θα αποτελούν ακόμα έναν παράγοντα φτωχοποίησης.

Πέρα όμως από τα δείγματα εξάντλησης των φορολογούμενων συνταξιούχων, υπάρχει η κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που αμείβονται χωρίς ασφάλιση στο πλαίσιο της παραοικονομίας και δεν παρουσιάζουν εισόδημα. Αν προσθέσει κανείς και όσους ελεύθερους επαγγελματίες θα αποφεύγουν να δηλώνουν το κανονικό τους , για να αποφύγουν την «δίκαιη» κατανομή των ασφαλίστρων του ΟΑΕΕ (με 18.000 το χρόνο, σε ιδιωτική ασφάλεια, σου δίνουν και δωρεάν σουίτα με σπα, στο νοσοκομείο), τότε γίνεται αντιληπτό πόσο μεγαλώνει το νούμερο των απαλλαγέντων από το εισόδημα φυσικών προσώπων.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα δείχνουν ότι η φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι προ των πυλών, με ταυτόχρονη διάλυση των ταμείων του ελληνικού κράτους. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την προδιαγεγραμμένη πορεία . Αντίθετα, οραματίζεται μάλλον, μια χώρα όπου οι φτωχοποιημένες μάζες θα αναζητούν συνεχώς, προστάτες μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών θυλάκων.

H αναπόδραστη λογική εξέλιξη φανερώνει ότι πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Tο κράτος δεν εισπράττει όσα θα έπρεπε και κανείς από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοεί τι θα πει ανάπτυξη και επενδύσεις . Το μόνο που κάνουν είναι να συμπεριφέρονται σαν μικρές συμμορίες αδιόρθωτων γκαφατζήδων, επενδύοντας στη Novartis, σε διορισμούς στο Δημόσιο και αναμένοντας την παράδοση του ταμείου από τους δανειστές.

Γενικώς, το καράβι βουλιάζει κι αυτοί τραγουδούν επαναστατικά τραγούδια του βουνού και της ταύλας! Άλλοι γιατί νομίζουν πως θα ξεπουλήσουν ό τι έμεινε από το ναυάγιο, άλλοι επειδή έμπλεξαν και δεν ξέρουν πώς να κατεβάσουν τη βάρκα και κάποιοι τελευταίοι επειδή ακόμα το τιμόνι γυρνάει και χαίρονται που παίζουν μαζί του.

Η παρατεταμένη εφηβεία της Αριστεράς δεν επιτρέπει τίποτε άλλο παρά μόνο την αέναη διεκδίκηση της ιστορίας. Όχι για να την καθορίσει αλλά για να την ανατρέψει, δια μέσου της παραβατικότητας και ενίοτε, της παράνοιας. Χαρακτηριστικό δείγμα τα απολιθώματα του πρώτου εξαμήνου που κήρυξαν τώρα πόλεμο στους συμβολαιογράφους και επιδεικνύουν την γραφικότητά τους στους δρόμους. Και οι υπόλοιποι το ίδιο θα έκαναν αν δεν είχαν την εξουσία.

Όσο πιο γρήγορα γυρίσουν στα εφηβικά «επαναστατικά» καφενεία, τόσο καλύτερα για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

αθήνα 9.84
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.