ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε κυβερνητικούς αξιωματούχους συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018.


Η...

πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Γενική Γραμματέα, Μαρία Βλαζάκη, όπου εξετάστηκε η παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων και η αντίστοιχη αξιοποίησή τους από τον Οργανισμό, καθώς και η γενικότερη υποστήριξη του Υπουργείου στις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του ΟΡ.ΦΕ.Ο. , του φορέα που συνδυάζει την παρουσίαση στο ευρύ κοινό των αξιολογότερων καλλιτεχνικών δημιουργιών με την παράλληλη ανάδειξη και προβολή του ιστορικού πλούτου της Πιερίας. Επίσης επισημάνθηκε οι προοπτικές ταχύτερης επίλυσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η συνεργασία με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η κ. Βλαζάκη ολοκληρώνοντας τη συνεργασία αφού επισήμανε ότι η επαφή με την αντιπροσωπεία των Πιεριέων την υποβοήθησε στο να γνωρίσει καλύτερα τα τεκταινόμενα στο Φεστιβάλ Ολύμπου, δήλωσε την στήριξή της στο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.


Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε, στη συνέχεια, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Ιωάννη Αμανατίδη, γνώριμο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. από την παρουσία του στην τελετή λήξης του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην παραγωγική συνεργασία Υπουργείου Εξωτερικών με τις διπλωματικές αποστολές των τιμώμενων χωρών, θεσμό που υλοποιεί την τελευταία δεκαετία ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (φέτος με την Τσεχία) και γενικότερα η εκ των πραγμάτων παρέμβαση του Υπουργείου για τις διακρατικές συμφωνίες πολιτισμικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.


Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης και στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, θα τιμήσει με την παρουσία του την τελετή έναρξης και πρότεινε τη συνεργασία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, πρωτοβουλία που θα έχει και την προσωπική του υποστήριξη.Από πλευράς ΟΡ.ΦΕ.Ο. συμμετείχαν στις καθόλα παραγωγικές και εποικοδομητικές συναντήσεις, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο γενικός γραμματέας, Οδυσσέας Μανωλόπουλος, τα διοικητικά μέλη, Πλάτων Τασχουνίδης και Νικόλαος Λακασάς, καθώς και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου και επίτιμος προϊστάμενος αρχαιοτήτων Ηπείρου, Κωνσταντίνος Ζάχος.


Τέλος ο κ. Παπαχρήστος επέδωσε στην κ. Βλαζάκη το λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου και στον κ. Αμανατίδη το αντίστοιχο της ιστορίας του Ολύμπου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.