ΒΟΜΒΑ: Ελληνας Ταξίαρχος προσπάθησε να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας!Για 8η μέρα παραμένουν αιχμάλωτοι και φυλακισμένοι
οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο την περασμένη εβδομάδα.H σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε...παρασκήνιο!

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων το περασμένο Σάββατο, αμέσως μετά το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελήνων αξιωματικών, ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος που έχει την ευθύνη της περιοχής. Αμέσως, με βάση την πάγια πρακτική, ο Ελληνας Ταξίαρχος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι δύο αξιωματικοί συναντήθηκαν στην τουρκική επικράτεια προκειμένου ο Έλληνας ταξίαρχος να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς, καθώς με αυτή την πρακτική λύνονται τέτοια περιστατικά.

Αρχικά όταν οι δύο Ελληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο Ελληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο του.

Κάτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι Τούρκοι στρατιώτες.

Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για τα τυπικά».

Ακολούθησε η επίσκεψη του ίδιου Ταξίαρχου στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί έμεινε 45 λεπτά.

Ωστόσο ενώ οι δύο αξιωματικοί έπιναν καφέ και συζητούσαν, ήρθε εντολή από τα...ενδότερα της Τουρκίας, που ακύρωσε τη διαφαινόμενη επιστροφή των δύο Ελλήνων.

Αποχώρησε δηλαδή όταν τελικά του είπε ο Τούρκος ομόλογος του ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα»!


Ο Τούρκος ταξίαρχος ενημερώθηκε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και να παρουσιαστούν στον τοπικό εισαγγελέα.

Εκπληκτος εκείνος ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για τις εντολές «άνωθεν» που είχε λάβει και πως δεν ήταν δυνατόν να του παραδώσει τους στρατιώτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση είχε ξεφύγει από την τοπική διαχείριση και εξελισσόταν σε διμερές ζήτημα με διπλωματική διάσταση.

Απόψε, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε...παρασκήνιο.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.