Η αποτυχία των social media να ελέγξουν το διαδικτυακό bullying «απειλεί» την ψυχική υγεία των νέων

Η αποτυχία των social media να ελέγξουν το διαδικτυακό bullying «απειλεί» την ψυχική υγεία των νέων

Η έλλειψη μηχανισμών που θα αποτρέπουν τον διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχική υγεία των νέων ατόμων, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα.

Όπως αναφέρει το BBC και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Βρετανού βουλευτή, Τόρι Άλεξ Τσολκ σε συνεργασία με δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα Παιδιά τα «Children's Society» και «YoungMinds», τα 2/3 των Βρετανών, ηλικίας 11 έως 25 ετών, έχουν δεχτεί απειλητικά ή ενοχλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχεδόν το 50% των 1.089 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 11 έως 25 ετών, παραδέχτηκαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλητικά ή δυσάρεστα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κείμενα.

Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα έλεγαν στους γονείς τους εάν κάτι τους αναστάτωνε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το 83% καλεί τις εταιρείες των social media να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Οι εταιρείες των social media θα πρέπει να λάβουν πιο σοβαρά τις καταγγελίες, αν κάποιος, για παράδειγμα αναφέρει κάτι, θα έπρεπε να το αφαιρέσει αμέσως», δήλωσε ένα 15χρονο κορίτσι που συμμετείχε στην έρευνα.

Η βρετανική έρευνα καλεί, επίσης, τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις κυβερνήσεις να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του κυβερνοεκφοβισμού.Η έρευνα προτείνει στις εταιρείες των social media:

- Να απαντούν σε αναφορές για εκφοβισμό εντός 24 ωρών

- Να δίνουν στους νέους χρήστες σαφέστερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο

- Να λάβουν σκληρότερη δράση σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες

- Να βάλουν στο σχολείο μάθημα για την κυβερνοασφάλεια

- Να απαιτούν από τα κοινωνικά δίκτυα να αναφέρουν δεδομένα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πώς λειτουργεί ο κυβερνοεκφοβισμός

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο κυβερνο-εκφοβισμός λαμβάνει πολλές μορφές, με πιο συχνές αυτές της αποστολής των συνεχών μηνύματα και της ανάρτηση ενοχλητικών φωτογραφιών ή πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.