Σχέδια για κάλπες στις 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις αυτοδιοικητικές
Στη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019, μαζί δηλαδή με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, φαίνεται να προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος κατά την εισήγηση του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν στο Tvxs.gr τις σκέψεις για διεξαγωγή των εκλογών στην εν λόγω ημερομηνία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην εν λόγω πρόταση προς τα στελέχη του κόμματος απορρίπτοντας τα άλλα δύο σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι, που προέβλεπαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε το ερχόμενο φθινόπωρο είτε το Μάιο του 2019, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση πως το κυβερνών κόμμα δεν θα σημειώσει ένα κακό σκορ στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Αντίθετα η ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο της «χαλαρής ψήφου» και την κόπωση.
Κάτι τέτοιο, κατά την άποψη πολλών κυβερνητικών στελεχών, αν συνυπολογίσει κανείς την πιθανότητα να προκύψουν κι άλλα ψηφοδέλτια στα δεξιά της ΝΔ, θα οδηγούσε ενδεχομένως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα ακύρωνε τα σενάρια αυτοδυναμίας και θα ενίσχυε τα φαινόμενα εσωστρέφειας κι απογοήτευσης.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν, πως σε περίπτωση ταυτόχρονης διεξαγωγής εθνικών κι αυτοδιοικητικών εκλογών θα προέκυπτε σοβαρό πρόβλημα και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα και πολλοί υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως θα χρειαστούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή τους.
Τέλος, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επαναλαμβάνεται η άποψη πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος πως οι επερχόμενες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την κυβέρνηση σε διάφορα άλλα πεδία αναμένεται να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.