ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Δραματική επιβεβαίωση της Έκδοσης μετά από 20 χρόνια! Νομιμοποίηση των καταφυγίων του Ολύμπου...Κάκαλος και Αγαπητός!ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!- Νομιμοποίηση των ορειβατικών καταφυγίων του Ολύμπου «Χρήστος Κάκαλος» και «Σπήλιος Αγαπητός»


Χρειάστηκε να παρέλθουν περίπου 20 χρόνια για να επιβεβαιωθεί η ΕτΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Αξιοποίηση του Ολύμπου τότε στα πέτρινα χρόνια της μοναξιάς της όταν μόνη η ΕΚΔΟΣΗ αγωνιζόταν για την αλήθεια, τότε που ο εκδότης Βάλλας Απόστολος απελπιστικά μόνος εναντίον όλων πάλευε να λάμψει η αλήθεια. Όταν κραύγαζε σε ώτα μη ακουώντων ότι όλα τα καταφύγια από την Ανατολική πλευρά ήταν παράνομα και στερρούνταν αδείας, τότε που ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες υποστήριζαν ότι εκείνα τα καταφύγια διέθεταν άδεια, αφήνοντας εμμέσως πλήν σαφέστατα αιχμές εναντίον της ΕΚΔΟΣΗΣ και του Εκδότη!! Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το dasarxeio com και σας αφήνουμε να βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματά σας και να αναλογιστείτε τις ευθύνες όλων αυτών που κυβέρνησαν τον τόπο μας σε όλες τις θέσεις εξουσίας!!

«Στην νομιμοποίηση των υφιστάμενων ορειβατικών καταφυγίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης: «Χρήστος Κάκαλος» και «Σπήλιος Αγαπητός», με σκοπό να εξυπηρετούν την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού, προχώρησαν τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Τουρισμού.

Ορειβατικό Καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος»

Το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 2650 μέτρων, σε δημόσια δασική έκταση και εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στη θέση «Οροπέδιο Μουσών».

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού είναι δύο κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 168,32 τ.μ., όπου το ένα είναι το ορειβατικό καταφύγιο και το άλλο αποτελεί συμπλήρωμα του πρώτου. Η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται από το ορειβατικό μονοπάτι Ε4 που περνάει από τα χωριά Λιτόχωρο, Κοιλάδα Ενιπέα, Πριόνια, καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και καταλήγει στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος».

Ορειβατικό Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»
Το ορειβατικό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» βρίσκεται σε υψόμετρο 2100 μέτρων, σε δημόσια δασική έκταση και εντός των ορίων του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στη θέση «Μπαλκόνι» Ολύμπου.

Είναι δυναμικότητας 110 κλινών και οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού συνιστούν συγκρότημα κτιρίων συνολικής δομημένης επιφάνειας 908 τ.μ., αποτελούμενο από τρία κτίρια. Το κτίριο υποδοχής «Σπήλιος Αγαπητός» (Ι), το ισόγειο κτίριο κοιτώνων «Σπήλιος Αγαπητός» (II) και το διώροφο κτίριο «Κώστας Ζολώτας». Η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται από ορειβατικό μονοπάτι, που ξεκινάει από τη θέση Πριούλα Ολύμπου και καταλήγει στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Η νομιμοποίηση των εν λόγω ορειβατικών καταφυγίων δίνεται με όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στις σχετικές ΚΥΑ. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων νομιμοποίησης τους ανατίθενται στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Πηγή: Έκδοση
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.