Αδελφοποίηση Ποντίων και Βλάχων

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και ο Γεωργάκης Ολύμπιος στην εθνεγερσία του 1821 ήταν ο Πολιτικός Αρχηγός και ο Στρατιωτικός ηγέτης, αντίστοιχα. Χάθηκαν όμως πρόωρα στον Αγώνα, στις Παραδουνάβιες χώρες ο Γεωργάκης, που ανατινάχθηκε στη Μονή του Σέκου, και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις φυλακές της Αυστρίας.


Όταν ο Υψηλάντης πληροφορήθηκε το ηρωικό τέλος του σωτήρα του Γεωργάκη, του αφιέρωσε ως επικήδειο ένα συγκινητικότατο ποίημα.
Αυτή τη θυσιαστική φιλία μεταξύ των δύο ηγετών της Επανάστασης του 1821 αναθερμαίνουμε την αδελφοποίηση των Πολιτιστικών Συλλόγων των Ποντίων Κατερίνης με το Σύλλογο Λιβαδιωτών.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.