Εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου

Σας γνωστοποιούμε ότι η ανιστορηθείσα Ιερά, Ιστορική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα θα προβεί σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (752 μ.Χ.) αποτελεί μια από τις τρεις σημαντικότερες Μονές του Πόντου, μαζί με την Παναγία Σουμελά (386 μ.Χ.) και τον Άγιο Ιωάννη το Βαζελώνα (270 μ.Χ.). Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Ροδοχώρι Νάουσας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, την 23η Απριλίου 2018.

Φέτος γιορτάζουμε την 1221η πανηγυρική επέτειο από την ίδρυση της Μονής στον Πόντο και ταυτόχρονα την 50η επέτειο της ανιστόρησης αυτής στους πρόποδες του Βερμίου. Η πανηγυρική τελετή λαμβάνει χώρα με εξαιρετική λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία όλων των κρατικών αρχών και χιλιάδων πιστών προσκυνητών από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και του εξωτερικού.

Ο φετινός ιστορικός πανηγυρικός εορτασμός ξεχωρίζει λόγω της παρουσίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και των τριών ιερών και θαυματουργών εικόνων των ανιστορημένων Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα, Παναγίας Σουμελά και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, αναβιώνοντας την εθνικοθρησκευτική παράδοση ενότητας και αγάπης, που υπήρχε για αιώνες, μεταξύ των τριών Μονών, στον Πόντο.

Ευελπιστούμε πως θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παρακαλούμε για την κάλυψη του ιστορικού αυτού γεγονότος από τα μέσα σας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.