Παρουσίαση του αρχαιολόγου Κ. Νούλα για τους Μακεδονικούς Τάφους

Την Τετάρτη , 11 Απριλίου 2018 , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου "Αλέξανδρος Υψηλάντης " στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας , ο αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας Κωνσταντίνος Νούλας με τη διάλεξη του και το πλούσιο οπτικό υλικό , παρουσίασε στο κοινό τους Μακεδονικούς Τάφους του Κορινού και άλλες ταφικές αρχαιότητες από τη Βόρεια Πιερία (τύμβοι Κατερίνης , τούμπα Ανω Αγίου Ιωάννη, σωστικές ανασκαφές στη Νεα Τραπεζούντα κ.α.)

Το κοινό αφού πληροφορήθηκε για το τί είναι ο Μακεδονικός Τάφος και ποιά η εξελικτική πορεία των τύμβων στον Ελλαδικό χώρο , στη συνέχεια μέσα από το φωτογραφικό υλικό γνώρισε το εσωτερικό των Μακεδονικών Τάφων του Κορινού και τα ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα της Βόρειας Πιερίας .

Στο τέλος της διάλεξης το Δ.Σ. του Συλλόγου απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομιλητή για τη συμβολή του στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Βόρειας Πιερίας . Η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακούς χορούς που παρουσίασε το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου .

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.