Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης στην Ημέρα DNA 2018

Το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων συνδιοργάνωσαν, στις 25 και 26 Απριλίου, εκδήλωση με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας DNA.
Αυτή η μοναδική εκδήλωση έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ενός θεσμού και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με εθελοντική δουλειά και προσφορά μελών του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και της ΠΕΒ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, που διοργανώθηκε φέτος για 8η συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκαν στα εργαστήρια του τμήματος Βιολογίας 100 περίπου μαθητές λυκείου με τους καθηγητές τους και μεταξύ αυτών και 3 μαθητές της Γ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, οι: Κυριζάκη Αλεξάνδρα, Ζέττα Στυλιανή και Τσακνάκης Ευάγγελος με την συνοδεία του εκπαιδευτικού Βιολόγου κ. Πολύζου Αθανάσιου.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος, η Πρόεδρος του Βιολογικού καθηγήτρια κα Βώκου Δέσποινα καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητής κ. Χηντίρογλου Χαρίτων. Ακολούθησε εισαγωγική ομιλία για την εξέλιξη, σημασία και τα επιτεύγματα της επιστήμης της Βιολογίας από τον καθηγητή κ. Γιάγκου Μηνά και στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στα εργαστήρια του Τμήματος όπου και συμμετείχαν ενεργά στις δύο εργαστηριακές ασκήσεις που διοργάνωσε το Τμήμα Βιολογίας για αυτούς:

Οργάνωση και κληρονόμηση DNA – Χρωμοσώματα

DNA και περιβάλλον – Έχουν τα φυτά στρατηγική στον τρόπο που ζουν;Η διοργάνωση, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Η δε ανταπόκριση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν πολύ μεγάλη όπως ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα σχόλιά τόσο των μαθητών όσο και των συνοδών τους.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.