Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Οζώδη Σκλήρυνση και Αντιρρησιών ΣυνείδησηςΑπό το 2012 η 15η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Οζώδη Σκλήρυνση. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη σπάνια πάθηση της Οζώδους Σκλήρυνσης.
Η Οζώδης Σκλήρυνση γνωστή και ως νόσος του Bourneville αποτελεί μια πολυσυστηματική διαταραχή, που εμφανίζει καλοήθεις όγκους σε διάφορα σημεία του σώματος, οι οποίοι σταδιακά ασβεστοποιούνται και σκληραίνουν. Υπάρχουν εξαιρετικά σπάνιες πιθανότητες οι όγκοι να μετατραπούν σε κακοήθεις υπερπλασίες, ωστόσο το ήμισυ των περιπτώσεων εμφανίζουν αυτισμό ή κάποια μορφή νοητικής υστέρησης.

Την ίδια μέρα γιορτάζεται και η Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης που καθιερώθηκε το 1985, με πρωτοβουλία φιλειρηνικών και αντιπολεμικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, για να κάνει γνωστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα πιστεύω των αντιρρησιών συνείδησης.
Αντιρρησίας Συνείδησης είναι όποιος για λόγους θρησκευτικούς, ηθικούς ή φιλοσοφικούς αρνείται τη στράτευση. Στη χώρα μας, οι αντιρρησίες συνείδησης έχουν δύο επιλογές: Είτε να υπηρετήσουν άοπλη στρατιωτική θητεία, είτε διπλάσιας διάρκειας εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία σε υπηρεσίες και δημόσιους φορείς. 

Υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις για την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία στην Ελλάδα, επειδή θεωρείται ότι έχει «τιμωρητικό χαρακτήρα» και δεν αποτελεί αντίστοιχο της στρατιωτικής θητείας ως προσφορά σε κάποιο κοινωνικό φορέα. Το φαινόμενο των αντιρρησιών συνείδησης θα τείνει να εκλείψει, όσο οι στρατοί θα μετατρέπονται σε εθελοντικούς και επαγγελματικούς.imerisiapierias

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.