Τι να μην λέτε σε κάποιον που προσπαθεί να χάσει κιλά
Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχει πει ποτέ κανείς σε κάποιον που προσπαθεί εμφανώς να χάσει τα περιττά κιλά από πάνω του; Αυτή την ερώτηση ανήρτησε στο Facebook γνωστή ιστοσελίδα των ΗΠΑ για θέματα υγείας και, εν συνεχεία, συγκέντρωσε τις πιο «δυνατές» απαντήσεις των αναγνωστών της.

Ένα επιβλητικό 66% των γυναικών ηλικίας 25-55 που έχουν ακολουθήσει κάποια δίαιτα ή προσπαθούν να χάσουν βάρος, λένε ότι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά τους από κάθε άλλον (οικογένεια, φίλοι, σύζυγοι κλπ) στην πραγματικότητα υπονομεύουν τις προσπάθειες τους για να χάσουν τα περιττά τους κιλά!

Δείτε ποιες εκφράσεις είναι εκείνες που αποδείχτηκε ότι ενοχλούν πιο πολύ και πληγώνουν με άσχημο τρόπο τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν κιλά:

«Έλα, δοκίμασε αυτό το ωραίο γλύκισμα που έφτιαξα ειδικά για σένα»

Οι μισοί από όλους όσους κάνουν δίαιτα αναφέρουν ότι πιέζονται να φάνε τρόφιμα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαιτητικό τους πλάνο και ένα 56% υποκύπτει στην πίεση, συνήθως επειδή δεν θέλει να βλάψει τα συναισθήματά εκείνου που τους προσφέρει το γλύκισμα.

«Πάμε να φάμε. Κερνάω εγώ»

Στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη έκφραση, είναι και η συγκεκριμένη. Από ευγένεια και προκειμένου να μην πληγώσουν εκείνον που κάνει την προσφορά, τα άτομα που κάνουν δίαιτα υποκύπτουν και πάνε σε γεύμα που, πιθανότατα θα τους βγάλει “εκτός στόχων”.

«Πόση διαφορά νομίζεις θα κάνουν μερικά κιλά επάνω σου;»

Αν κάποιος έχει πολλά κιλά να χάσει, τότε το τελευταίο που θέλει ν' ακούσει είναι ότι τα πρώτα κιλά δεν θα “φανούν” επάνω του.

«Μοιάζεις πιο όμορφη/όμορφος με λίγα παραπάνω κιλά επάνω σου. Μου αρέσει η γυναίκα/ο άντρας να έχει 'πιασίματα'»

Αυτή η έκφραση υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια που κάνει το άτομο να φτάσει σε ένα υγιές σωματικό βάρος, ενώ ταυτόχρονα “χτυπάει” απευθείας στον ψυχολογικό τομέα και κάνει το δύσκολο έργο του, ακόμα πιο μεγάλο.

«Μην γίνεις και ανορεκτική/ός»

Είναι μια φράση που την ακούν πολλά άτομα που κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες/συμβουλές του διαιτολόγου τους.Πηγή: www.health.com
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.