Δημιουργήθηκε ο πρώτος κλαδικός συνεταιρισμός αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα
Την τύχη στα χέρια τους παίρνουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, καθώς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην δημιουργία της πρώτης κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης, με την επωνυμία "Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδας", με έδρα το Αμύνταιο Φλώρινας.

Οκτώ συνεταιριστικές οργανώσεις από την Θεσσαλία, την κεντροδυτική Μακεδονία και την Θράκη, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση συνεταιρισμού, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει από το εγχείρημα, η εμβληματική συνεταιριστική οργάνωση των Καλαβρύτων που αποτελεί πρότυπο στο κλάδο των προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος. "Ψυχή" της όλης προσπάθειας ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Αμυνταίου "Ε - Ποιµένων", Χαράλαμπος Ματενίδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ανέφερε ότι "την προσπάθειά μας στηρίζουν οργανώσεις από την νησιωτική Ελλάδα", που με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αναμένεται να γίνουν μέλη μας.

Όπως εξήγησε, "οι δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από υπεύθυνους και ανεύθυνους, και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας στον αφανισμό, είναι ο λόγος της συσπείρωσης μας".

Η νέα κλαδική συνεταιριστική οργάνωση θα εκπληρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της επαγγελματικής οργάνωσης που ορίζει η ΕΕ, θα λειτουργεί ως Οικονομικός φορέας, θα ασκεί οικονομική δραστηριότητα και θα εκπροσωπεί τα συμφέρονται των συνεταιρισμένων αιγοπροβατοτρόφων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. "Θα είμαστε η έγκυρη φωνή του χώρου μας και ο επίσημος συνομιλητής στις σχέσεις μας με το κράτος και την ΕΕ", σημείωσε ο κ. Μετενίδης, καταλήγοντας ότι "ελπίζουμε η πολιτεία να μας δείξει την σοβαρότητα που αξίζουμε".Ως ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση Κλαδικού Συνεταιρισμού είναι η ΕΑΣ Καλαβρύτων, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου, ο συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτ. Θεσσαλίας, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου, ο Θρακών Αμνός, ο Αγροτικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης (Κιλκίς) και ο Α.Σ. Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας.

Η επιλογή να είναι στο Αμύνταιο η έδρα του πανελλήνιου κλαδικού συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του "Ε-Ποιµένων", είναι και ένα μήνυμα ότι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, υπάρχει αξία και σε μικρότερες παραμεθόριες περιοχές και "ελπίζουμε την ίδια βαρύτητα να δώσει και η κυβέρνηση στην προσπάθεια μας".


AΠΕ-ΜΠΕ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.