Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει την αξία του

Το παιδί δεν έχει τη δυνατότητα να πιστέψει γενικά στην αξία και τις δυνατότητές του. Με τη δική σας βοήθεια όμως μπορεί να τα καταφέρει!


Όταν βλέπετε ότι το έχει πάρει από κάτω επειδή δεν κατάφερε κάτι, δείξτε του πόσο πιστεύετε στις δυνατότητές του και πείτε του ότι αν συνεχίσει να προσπαθεί με αυταπάρνηση, είναι δεδομένο ότι θα πετύχει το στόχο του στο μέλλον.
Καλό είναι να διδαχθεί από νωρίς ότι μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες μαθαίνουμε. Άρα, δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αξία του κάθε φορά που δε φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη μία.
Αφήστε το παιδί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε απλά πράγματα και μην μπαίνετε στον πειρασμό να του τα παρέχετε όλα έτοιμα. Εκτός από το ότι είναι αντιπαιδαγωγική μέθοδος, είναι πρακτικά αδύνατον να πιστέψει στις ικανότητές του και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.


Αρχίστε από νωρίς να αναθέτετε στο παιδί κάποιες απλές δουλειές στο σπίτι έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για να γίνει ανεξάρτητο στο μέλλον. Αν του τα παρέχετε όλα έτοιμα και δε μαζεύει ούτε, για παράδειγμα, το δωμάτιό του, θα αποκτήσει μια ψυχοσύνθεση ότι δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε μόνο του.
Ποτέ και για κανένα λόγο μη συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδάκια, θεωρώντας ότι θα το κινητοποιήσετε να αντιγράψει κάποιες συμπεριφορές τους. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που τελικά θα καταφέρετε θα είναι να μην αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να θεωρεί ότι δεν είσαστε ποτέ ικανοποιημένοι από εκείνο.

Πηγή: mother.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.