«Εμπάργκο» για μια ακόμη φορά από τους Αγιορείτες στον Τσίπρα
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Παραλειπόμενα από τη σημερινή επίσκεψη Κουρουμπλή στο Άγιον Όρος

Με δύο ταχύπλοα του Λιμενικού επισκέφθηκε ο...


ΥΠΕΝ κ. Κουρουμπλής το Άγιον Όρος (σημειοτέον ότι μετά δύο ώρες επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αλλά με ένα ταχύπλοο της γραμμής).

Ο Κουρουμπλής είχε στη συνοδεία του και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3 (πληρώνει ο λαός την «αντικειμενική» διαφήμιση).
Σκοπός του, εκτός βέβαια από τη δική του προβολή, ήταν να «ρίξει άγκυρες» μεταξύ των Αγιορειτών και του Τσίπρα. Έτσι τους διαβεβαίωσε πόσο τιμούν την Ορθοδοξία τόσο αυτός, όσο και η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.
Το σενάριο όμως δεν του βγήκε.

Οι Αγιορείτες του έδωσαν στο χέρι την ανακοίνωση που έστειλαν εκείνη την ώρα στα ΜΜΕ σχετικά με την ψήφιση νόμων κατά της οικογένειας. Εκεί γράφουν ότι ο Πρωθυπουργός τους κατηγορεί ότι έχουν «φοβικά σύνδρομα» και καλούν το λαό να ψηφίζει πιο προσεκτικά στις επόμενες εκλογές (δηλαδή να καταψηφίσει αυτούς που ψήφισαν αυτούς τους νόμους, και μεταξύ τους και τον κ. Κουρουμπλή και το κόμμα του).

Έτσι, αντί για «άγκυρες», επισημοποιήθηκε για μια ακόμη φορά το «εμπάρκο» των Αγιορειτών στον Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις παρατηρήσεις της Επιστασίας για το νόμο 4504/2017, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι «είναι συγκεκριμένες οι υποχρεώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα. Ωστόσο όταν η κοσμική εξουσία προχωρεί σε τέτοιες επιλογές η ίδια η ζωή δίνει τις απαντήσεις της.»

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι σέβονται τους θεσμούς της Ορθοδοξίας. Η σχέση με την Ορθοδοξία είναι σαφής και ειλικρινής. Στη σχέση αυτή μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν υπάρχει υποκρισία και αυτό πολύ σημαντικό. Θεωρώ πως, από πλευράς της πολιτείας, ότι είναι χρήσιμο για το έθνος και για την πατρίδα η κυβέρνηση το εξαντλεί στο έπακρο. Σε αυτό είμαστε στην ίδια συχνότητα με την Ορθοδοξία και με τον Άγιον Όρος. Οι δυσκολίες που προκύπτουν στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι μια δοκιμασία που όταν την ξεπερνάμε, κερδίζουμε, γιατί χαλυβδωνόμαστε. Ο ίδιος στόχος διακατέχει τη σκέψη την αγωνία και την ανησυχία των δύο αυτών θεσμών. Να στηρίξουμε την Πατρίδα, την ελληνική οικογένεια, την πορεία του τόπου ώστε να βγει αυτός ο τόπος από την μεγάλη, τρομερή, πολύπτυχη και πολυεπίπεδη δοκιμασία της οικονομικής κατοχής των τελευταίων χρόνων και να βαδίσει σταθερά, με αξιοπρέπεια έχοντας πάντα ενισχυμένο το αίσθημα ότι η Ορθοδοξία είναι φύλακας που σε δύσκολες στιγμές πάντα έχει ένα δυνατό και βροντερό παρόν.»

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ----ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ---ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΟΥΛΑ ΤΡΕΛΑ---ΟΥΣΤ ---ΟΥΣΤ ΑΘΕΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ-------ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ---ΘΑΛΑΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.