Αντισκορικά βότανα και αιθέρια έλαια

Αντισκορικά βότανα και αιθέρια έλαια και πως να τα χρησιμοποιήσουμε.Και να πάλι και φέτος που πρέπει να τακτοποιήσουμε τις ντουλάπες μας και να επιλέξουμε τα αντισκορικά μας.
Αντισκορικά υπάρχουν πολλά,αλλά πολλές φορές κάποια από αυτά μπορεί να επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και να μας ενοχλούν.
Αν κάποια,λοιπόν,από τα υπάρχοντα αντισκορικά μας ενοχλούν μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα βότανα και αιθέρια έλαια,τα οποία είναι ισχυρά αντισκορικά,χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον του σπιτιού μας.
Ας δούμε διάφορες πρακτικές.
Και ξεκινώ με την πιό απλή.
Βάζουμε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας μας βαμβακάκια εμποτισμένα με αιθέριο έλαιο ή εσάνς λεβάντας.
Η λεβάντα είναι από τα ισχυρότερα αντισκορικά βότανα.
Μπορούμε ακόμα να τυλίξουμε μέσα σε αυτοσχέδια σακουλάκια από τούλι ματσάκια λεβάντας και να τα τοποθετήσουμε και αυτά στις ντουλάπες μας.
Τα ματσάκια που θα φτιάξουμε θα πρέπει να είναι από λεβάντα που θα έχουμε αποξηράνει πρόσφατα,και αυτό γιατί πολλές φορές βρίσκουμε ματσάκια λεβάντας στο εμπόριο,αλλά είναι δυό και τριών χρόνων,οπότε καταλαβαίνουμε πως έχει πια χάσει τα αιθέρια έλαιά της και δεν έχει καμία ισχύ.

Άλλα βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:To θυμάρι,είτε αιθέριο έλαιο,είτε σακουλάκια με αποξηραμένα ματσάκια,
o ευκάλυπτος,μπορούμε να συλλέξουμε φύλλα ευκάλυπτου και να τα αποξηράνουμε,ή να χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο,ή εσάνς,
τα ξυλάκια κανέλας,
τα γαρίφαλα,
η δάφνη,
το δεντρολίβανο,
ο βασιλικός,
το ξύλο κέδρου.
Τα παραπάνω βότανα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε όποια μορφή μας εξυπηρετεί ή μας αρέσει.
Μπορούμε να κάνουμε μείγματα από αποξηραμένα και να τα ραντίσουμε με αιθέριο έλαιο λεβάνταςκαι να τα τοποθετήσουμε όπου χρειαζόμαστε προστασία από το σκόρο,αλλά και ανάμεσα στα ρούχα της καθημερινότητάς μας,ώστε ανοίγοντας την ντουλάπας,να υπάρχει πάντα αυτό το άρωμα δροσιάς και ευεξίας.
Τα συρτάρια μπορούμε να τα αρωματίσουμε με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο,και ειδικά το συρτάρι με τις κάλτσες των παιδιών μας με αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Κείμενο,επιμέλεια thalia:botanologia.blogspot.gr

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.