Πώς θα μεγαλώσετε αισιόδοξα παιδιά


Θέλετε το παιδί σας να βλέπει από θετική σκοπιά τη ζωή; Να μη χάνει το κουράγιο του στις δυσκολίες και να μη φοβάται το αβέβαιο μέλλον;

Δείτε μερικούς τρόπους για να μεγαλώσετε αισιόδοξα παιδιά:

Όπως θα ξέρετε από προσωπική εμπειρία, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών είναι το χιούμορ. Επιστρατεύοντας λοιπόν το χιούμορ, το παιδί θα μπορεί να βλέπει τα πράγματα πιο εύκολα και θετικά.Όταν διαπιστώνετε ότι το μικρό σας είναι κακοδιάθετο ή αντιμετωπίζει με σκωπτική διάθεση μια κατάσταση, παροτρύνετέ το να σκεφτεί ή να καταπιαστεί με πράγματα που το κάνουν χαρούμενο. Πράγματα και καταστάσεις δηλαδή που το «μαλακώνουν» και το βοηθούν να είναι αισιόδοξο.

Μπορεί να φαντάζει λεπτομέρεια, όμως η ξεκούραση είναι βασικός παράγοντας αισιοδοξίας. Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε και με το δίκιο σας. Όταν το παιδί (το ίδιο ισχύει και με τους ενηλίκους) κοιμάται επαρκώς, κάνει πιο εύκολα θετικές σκέψεις αφού έχει καλή ψυχολογία.

Στις περιπτώσεις που έχει πάρει από κάτω μια κατάσταση το παιδί σας, ρωτήστε το να σας πει ποιο θεωρεί ότι είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Έτσι απλά θα διαπιστώσει ότι σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο, άρα αμέσως-αμέσως θα βάλει έναν πιο θετικό τόνο στη σκέψη του.

Δώστε στο παιδί να καταλάβει πως ό,τι κι αν το προβληματίζει αυτή τη στιγμή και όσο ανυπέρβλητο κι αν του φαίνεται, αργά ή γρήγορα θα περάσει και θα νιώσει καλύτερα. Αν μάθει να θέτει τα προβλήματα στη σωστή τους βάση και να έχει το καθαρό μυαλό να αντιλαμβάνεται ότι είναι περαστικά, είναι πιο εύκολο να γίνει αισιόδοξος άνθρωπος.

Προβλήματα υπάρχουν παντού, σε όλες τις ηλικίες. Μάθετε λοιπόν το παιδί να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής, τις όμορφες στιγμές της καθημερινότητας και να μην τις θεωρεί δεδομένες. Όσο πιο πολύ εκτιμά τα απλά πράγματα, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίζει με θετικό πνεύμα τη ζωή.


Πηγή: mother.gr

govastileto
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.