Το τέλειο τιραμισού της Martha Stewart έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο





Ένα υπέροχο, αφράτο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά έτοιμο σε 15 λ για να το απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή της Martha Stewart (προσαρμοσμένο από εδώ) μια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού γλυκού το οποίο θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
200 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3-4 κ.σ. κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη (προαιρετικά)
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα (σχεδόν παγωμένη)
1 κέικ, έτοιμο ψημένο, εμπορίου ή σπιτικό, σε μακρόστενη φόρμα, σοκολάτας ή ανάμεικτο σοκολάτας βανίλιας, κομμένο σε φέτες 1,3 εκ. περίπου
1/2 – 3/4 φλ. τσαγιού δυνατό καφέ εσπρέσο (ή πολύ δυνατό καφέ φίλτρου) σε θερμοκρασία δωματίου [*]
3-4 κ.σ. σκούρο ρούμι ή κονιάκ
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη στο τρίφτη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα), τη ζάχαρη άχνη, προαιρετικά το κρασί και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και πήξει ελαφρώς το μείγμα.
Σε άλλο μικρό μπολ αναμιγνύετε το καφέ με το ρούμι ή κονιάκ και το αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 20×20 εκ. ή αντίστοιχο οβάλ και απλώνετε στη βάση του, σε μια στρώση, τις μισές φέτες κέικ, κόβοντάς τες στις άκρες αν χρειαστεί για να χωρέσουν ακριβώς στη βάση.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, βουρτσίζετε τις φέτες κέικ με το μισό μείγμα καφέ-ρούμι. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα τυριού και το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. 1 στρώση φέτες κέικ βουρτσισμένες με το υπόλοιπο καφέ-ρούμι, 1 στρώση την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τελειώνετε με την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα. Στη τελευταία στρώση επιφάνειας μαζί με τη σοκολάτα πασπαλίζετε και με σκόνη κακάο.
Το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

[*] Σημείωση: Αυξήστε ελαφρώς (όχι πολύ και μουλιάσει τελείως) τη ποσότητα του καφέ ανάλογα πόσο υγρές προτιμάτε τις στρώσεις του κέικ.

Πηγή  Ola Deka
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.