Λήξη σχολικού έτους για τον Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας και εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου
Το καλοκαίρι έχει πλέον μπει για τα καλά, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας σήμανε τη λήξη μιας ακόμα χρονιάς εκπαιδευτικών δράσεων με ένα διήμερο αφιερωμένο στην ποδηλατική παιδεία, που φέτος αποτέλεσε αντικείμενο επιμόρφωσης σε πάνω από 1300 μαθητές σε δεκαεννιά σχολεία της Πιερίας.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου οι μαθητές στα νηπιαγωγεία Κορινού πρωταγωνίστησαν σε μια όμορφη γιορτή με τραγούδια και ποιήματα για την οδική ασφάλεια. Με πρωτοβουλία και έπειτα από κάλεσμα των νηπιαγωγών, μέλη του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας του συλλόγου οργάνωσαν δραστηριότητες για το ποδήλατο και την ασφαλή ποδηλασία. Η παρουσίαση ενισχύθηκε τόσο από την παρουσία των γονέων στο ακροατήριο, όσο και από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχε στηθεί έξω στο προαύλιο. Η ημέρα τελείωσε με ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Κορινού, με σκοπό την προώθηση της προγραμματισμένης αιμοδοσίας των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.Το κυκλοφοριακό πάρκο της Ποδηλατικής Από-Δρασης έκανε την εμφάνισή του και την Κυριακή, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο της Κατερίνης. Οι μικροί ποδηλάτες δραστηριοποιήθηκαν, φόρεσαν κράνη και ακολούθησαν την ειδική διαδρομή με την καθοδήγηση ποδηλατών-αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, που με κάθε ευκαιρία στηρίζει και ενισχύει πρωτοβουλίες κυκλοφοριακής παιδείας του συλλόγου.
Το πρόγραμμα «Ποδηλατώ με ασφάλεια» και οι συνεχείς εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγου στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών στους δρόμους, την ασφαλή οδήγηση και την αλλαγή της νοοτροπίας υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας. Συγχαίρουμε τους συλλόγους διδασκόντων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την πρωτοβουλία τους να συμπεριλάβουν την Ποδηλατική Παιδεία στον πάγιο σχολικό προγραμματισμό, και ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία.

Δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη!
imerisiapierias


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.