Πορτοκαλόπιτα






Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!

Μερίδες ανά γλύκισμα: 11 Βάρος μερίδας: 80 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 2/3 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φύλλο κρούστας
10γρ. (8 1/3 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
3 αυγά
70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός από πορτοκάλι
25 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι (περίπου 1 ½ πορτοκάλι)
120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
11 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά

Για το σιρόπι:
300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το χέρι το λάδι, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance , το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε. Σπάτε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στη ζύμη και ανακατεύετε. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×15 εκατοστών και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160-170°C ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Βάζετε το νερό μαζί με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε με αυτό τη ζεστή πορτοκαλόπιτα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.