Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Πιερίας: «Η σημασία της κοστολόγησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας»

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του, το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της κοστολόγησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Ο Καθηγητής Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Γκίνογλου στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία της κοστολόγησης ως εργαλείο οργάνωσης της παραγωγής, καθοδήγησης του τμήματος πωλήσεων και λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, στοχεύοντας στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Αναφέρθηκε στα στοιχεία που συνθέτουν το κόστος και στις μεθόδους κοστολόγησης, όπως η κλασσική μέθοδος κοστολόγησης και η Activity Based Costing (ABC) μια τεχνική που βασίζεται στην ανίχνευση του κόστους κάθε δραστηριότητας.Υπολογίζει πρώτα τις δραστηριότητες που αποτελούν την πραγματική αιτία των γενικών εξόδων. Στη συνέχεια αναθέτει το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων μόνο στα προϊόντα που απαιτούν πραγματικά τις δραστηριότητες. Κλείνοντας την εισήγησή του είπε ότι: «με την καλύτερη κοστολόγηση η επιχείρηση αποκτά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά».


Ο κ. Κώστας Σταυριανίδης, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης – Κοστολόγος, παρουσίασε όλη την κοστολογική διαδικασία που βασίζεται στη μέθοδο Activity Based Costing (ABC) δηλαδή κοστολόγηση βάσει δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στην μηχανογραφημένη υποστήριξη διεργασιών κοστολόγησης ABC, στη χρησιμότητα και την αξιοποίηση των πληροφοριών που προκύπτουν από τις διεργασίες κοστολόγησης βάσει δραστηριοτήτων.Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ιωάννης Πεϊδης. Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήσεις και απορίες.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.