Καρπουζοχαρά


Μερίδες: 1 ολόκληρο καρπούζι
Προετοιμασία: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας



Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου


Φωτογραφία: Shutterstock


Η συνταγή, που θα βρείτε λίγο παρακάτω, απευθύνεται σε ενήλικα παιδιά και ιδιαίτερα σε μεσήλικα, που θέλουν να θυμηθούν κάτι από τα περασμένα. Μπορείτε να την κάνετε σπίτι και να τη ρουφήξετε στη βεράντα με φίλους ή στις διακοπές, θυμηθείτε ότι πάει πολύ με κάμπινγκ οργανωμένο, αλλά και ανοργάνωτο.

Αν έχετε γενέθλια μες στο κατακαλόκαιρο, επιχειρήστε το για κέρασμα. Θα μείνουν αξέχαστα και το κέρασμα και τα γενέθλιά σας.


Υλικά

1 καρπούζι μεγάλο
1 λίτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
1 μπουκάλι βότκα παγάκια πολλά καλαμάκια

Διαδικασία

Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη τη βότκα.

Βρείτε πού ισορροπεί πιο καλά το καρπούζι και με ένα μεγάλο μαχαίρι αφαιρέστε ένα κομμάτι, που να μοιάζει με καπάκι. Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάλτε τη σάρκα του καρπουζιού σκάβοντάς το, όχι τελείως, αφήστε λίγο ροζ και βάλτε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα κομμάτια που βγάλατε, πιέστε τα με τα χέρια σας για να πάρετε όσο περισσότερο γίνεται από τον χυμό του. Σουρώστε για να γλιτώσετε από τα κουκούτσια και τα χοντρά του κομμάτια. Και τώρα έχετε ένα κουφάρι καρπουζιού, το οποίο πρέπει να μετατρέψετε σε... χαρά.

Βάλτε στο άδειο καρπούζι 1 μέρος βότκα, 1 μέρος χυμό πορτοκαλιού, 1 μέρος χυμό καρπουζιού. Ρίξτε άφθονα παγάκια και ανακατέψτε. Καπακώστε, ανοίγοντας τρυπούλες στο καπάκι του καρπουζιού για να χωρέσουν τα καλαμάκια ή κόψτε το άδειο καρπούζι ζιγκ ζαγκ για να είναι όμορφο και βάλτε κατευθείαν τα καλαμάκια στο καρπούζι.

Ρουφήξτε Καρπουζοχαρά και όλα θα είναι καλύτερα. Αν τελειώσει γρήγορα γιατί είστε πολλά άτομα, αναγομώστε. Να έχετε φροντίσει να φωνάξετε φίλους... Να έχετε χώρο, αν ξεμείνει κανένας φίλος που θα γίνει ντίρλα. Να προμηθευτείτε καφέ γιατί βαράει κατακούτελα.



γαστρονόμος
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.