Ανακαλεί ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: «Αυθόρμητες δηλώσεις που παρερμηνεύτηκαν και έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης»


- Παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας για τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση - Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μετά από τον σάλο που προκλήθηκε... δήλωσε ότι ανακαλεί και πως παρερμηνεύτηκαν τα όσα υποστήριξε... περί πραξικοπήματος - Αναφορά κατέθεσαν οι Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης μετά τα όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπαραμπρούσης στην Βουλή - Η Χρυσή Αυγή αφού καταχειροκρότησε τα περί πραξικοπήματος... έσπευσε να τον διαγράψει και να πάρει αποστάσεις


Την διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ζητάει με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.
Μπαρμπαρούσης: Ανακάλεσε τις «αυθόρμητες δηλώσεις» του

Ανακάλεσε τις φασιστικές του δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος καλούσε σε πραξικόπημα, προκαλώντας σάλο και αναγκάζοντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο, του οποίου οι βουλευτές τον χειροκροτούσαν προηγουμένως να τον διαγράψει.

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου – τις οποίες ανακαλώ – επ’ ουδενί είχαν να σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.


Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν»
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: Το παραλήρημα και το κάλεσμα για πραξικόπημα

Λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπραρμπαρούση κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης επι της ουσίας κάλεσε σε πραξικόπημα! «Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας», είπε, «να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενω τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απείλησε τον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου για τον υπουργό Αμυνας. Είπε μεταξύ άλλων: «Αλέξη Τσίπρα, είσαι άπατρις, Αλέξη Τσίπρα δεν θα σε φυλάνε πάντα διμοιρίες ΜΑΤ»και «Καμμένε να έρθεις με φουστίτσες πάνω στο μικρό μου πόνι».
Άρειος Πάγος: Παρέμβαση και από την Ξένη Δημητρίου για Μπαρμπαρούση

Την παρέμβαση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατά την οποία κάλεσε το στρατό σε πραξικόπημα!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά δημοσιεύματα με την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στα χέρια του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται και τα πρακτικά της Βουλής για τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ζήτησε από το στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης (δείτε εδώ περισσότερα).
Αναφορά από Καμμένο και Κουβέλη

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν προφορική μηνυτήρια κατά τόσο του Κ. Μπαρμπαρούση όσο και κατά τη Χρυσής Αυγής. Ζήτησαν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προσκόμισε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Ζαχαρή επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χ.Α. και βίντεο. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης (δείτε εδώ περισσότερα).
Δείτε φωτογραφίες
Η διαγραφή από την Χρυσή Αυγή

Τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης στην ομιλία του για την πρόταση μομφής προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Και η Χρυσή Αυγή δεν δίστασε να αποκηρύξει τον βουλευτή της για να μην την… πάρουν τα «σκάγια» των αντιδράσεων. Και όχι μόνο ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε αποστάσεις και καταδίκασε όσα είπε ο βουλευτής του. Λίγο αργότερα, τον διέγραψε κιόλας.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» αναφέρει ο Μιχαλολιάκος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής (δείτε εδώ περισσότερα).
Το έγγραφο της διαγραφής Μπαρμπαρούσηnewsit

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.