Βάφλα με σοκολάτα





Μια λαχταριστή βάφλα με σος σοκολάτα, για την οποία δεν θα αισθάνεσαι τύψεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Δεν έχει παρά 240 θερμίδες.

Συστατικά
25 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 αυγό
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
30 γρ. Ζάχαρη
1 κουτ. Της σούπας κακάο
20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας.
Δύο ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το γάλα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
Ψήσε τις βάφλες σε μια βαφλιέρα.
Ανακάτεψε την ζάχαρη με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα καρύδας με το άνθος αραβοσίτου. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλε μια βάφλα σε ένα πιάτο και κάλυψέ την με την σος σοκολάτα, πασπαλίζοντας με το ξύσμα καρύδας.


T!LIFE
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.