Διέγραψαν τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Μίχαλο από τη ΝΔΗ συνεχής στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρόσφατες επαινετικές δηλώσεις του τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup ήρθαν ως επιστέγασμα προηγούμενων τοποθετήσεων του κ. Μίχαλου υπέρ των κυβερνητικών θέσεων και κατά των απόψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν γαλάζιοι επιτελείς ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ λειτουργούσε εδώ και καιρό ως «Δούρειος ίππος» της κυβέρνησης, ενώ το τελευταίο διάστημα δημοσιεύσεις σε φιλοκυβερνητικά μέσα τον έφεραν να βρίσκεται στο επίκεντρο προσπαθειών για την ίδρυση νέου κομματικού φορέα με στόχο να υπονομευθεί η πορεία της ΝΔ προς την εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ και αποφάσισε τη διαγραφή του.


Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ@neademokratiaΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, Ο Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. HTTPS://ND.GR/DELTIA-TIPOU/ANAKOINOSI-TOY-GRAFEIOY-TYPOY-TIS-ND-DIAGRAFI-TOY-K-MIHALOY …
6:48 PM – Jun 27, 2018Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ – Διαγραφή του κ. Μίχαλου

ΑΠΌ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΕΚΔΌΘΗΚΕ Η ΑΚΌΛΟΥΘΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ:Αυγενάκης: Στη ΝΔ δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»


Τη διαγραφή του κ. Μίχαλου σχολίασε και ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ενώ προανήγγειλε συζήτηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της ΝΔ, την επόμενη εβδομάδα.

«Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες &τις βασικές θέσεις της ΝΔ,ο κ. Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος. Στη ΝΔ δεν χωρούν”Δούρειοι Ίπποι”.Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης».


Lefteris Avgenakis@l_avgenakisΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ &ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ,Ο Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΣΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ”ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ”.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
6:31 PM – Jun 27, 2018
Μίχαλος: «Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική» απόφαση
Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση.


Αναλυτικά όπως αναφέρει:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.


Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα “ατοπήματα” όπως:

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5. Και το κυριότερο, “κατηγορούμαι” από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία.


europost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.