"Μάθημα επιστήμης" ερευνητών του CERN στη Θεσσαλονίκη

Ενα και μοναδικό «μάθημα επιστήμης» θα δώσει ερευνητική ομάδα του CERN στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου.


Πρόκειται για Έλληνες και ξένους επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στο CERN και θα δώσουν εκλαϊκευμένα μαθήματα για την επιστήμη και την έρευνα ATLAS στους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, τους μαθητές των Λυκείων και το ευρύτερο κοινό της πόλης.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στον καλλιτεχνικό χώρο «Ύψιλον» (Εδέσσης 5), στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομες παρουσιάσεις με ενδιαφέροντα βίντεο θα ξεκινήσουν στις 20:30.


Εκεί λοιπόν οι επιστήμονες του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου CERN θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία της ανακάλυψης του σωματιδίου Higgs και θα του δώσουν μια γεύση από την καθημερινή ζωή του ερευνητή στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο.


Μαθητές και φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι τους απασχολεί σχετικά με το σύμπαν, την φυσική και γενικά τις θετικές επιστήμες.


Να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST Action VBSCan, που διοργανώνεται από σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο ΑΠΘ.Πηγή: Thestiνal.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.