‘’Σεμινάριο S.O.F.T.E. στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.) ‘’
Την Κυριακή 17 Ιουνίου, στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο S.O.F.T.E. (Sports On Field Trauma Emergency).... από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του E.C.O.S.E.P., Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με αντικείμενο εκπαίδευσης την άμεση αντιμετώπιση του Πολυτραυματία - Αθλητή. Στο σεμινάριο συμμετείχαν και μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, καθώς, και ενδιαφερόμενοι από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για τους τρόπους αντιμετώπισης ενός τραυματία – αθλητή στον τόπο του συμβάντος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και η πιστοποίησή τους πάνω στην πρωτοβάθμια εκτίμηση ενός τραυματία – αθλητή (A- B-C- D- E), στο γύρισμα από την πρηνή στην ύπτια θέση, στην αφαίρεση κράνους με παράλληλη εφαρμογή κηδεμόνα αυχένα, στην τοποθέτηση ενός ατόμου σε σανίδα ακινητοποίησης, στην ακινητοποίηση κακώσεων, στην εφαρμογή επιδέσεων, στην τοποθέτηση νάρθηκα, και τέλος, στη διαχείριση του αεραγωγού και στον αερισμό του ατόμου.

Σύμφωνα με το Βρετανό Φιλόσοφο και Μαθηματικό, Alfred North Whitehead, η εκπαίδευση είναι η εκμάθηση της τεχνικής της χρήσης της γνώσης. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν αποτελεσματικά και εξειδικευμένα τις γνώσεις τους.

Πλέον, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας διαθέτει περισσότερους εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Διασώστες πάνω στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία – αθλητή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.