Γεύση καλοκαιριού: Λευκό γιουβέτσι με καλαμαράκια





Υλικά 

1 κιλό καλαμαράκια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 1 φλ. τσαγιού αρακά 500 γρ. Κριθαράκι 2 λίτρα βραστό νερό ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 – 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε ροδέλες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνεται το κρεμμύδι. Σε 2 λεπτά ρίχνετε και τα καλαμαράκια. Αφού μαγειρευτούν 3 λεπτά σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε για λίγο, να εξατμιστεί το οινόπνευμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά και το νερό. Αφού ξαναβράσει το μίγμα ρίχνετε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το φαγητό να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το κριθαράκι θα είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τον μαϊντανό. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε λίγο να χλιάνει και σερβίρετε.



govastileto
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.