Δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού: "ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;"
Για το βιωματικό τους χαρακτήρα και την ποικιλία στην προσέγγιση των θεμάτων διακρίνονται οι δράσεις, που με την συμμετοχή πλήθους παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών υλοποιούνται καθημερινά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα.

Ο λόγος για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και φέτος φέρει τον τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».


Ειδικότερα, τα παιδιά μεταξύ άλλων στην ατζέντα του εκπαιδευτικού προγράμματος της τρέχουσας εβδομάδας, με πολύ φαντασία και ενθουσιασμό διαβάζοντας το βιβλίο «Μα τι κάνουν οι μεγάλοι όλοι μέρα;» συζήτησαν για σύγχρονα επαγγέλματα και αναρωτήθηκαν «Τι θα γίνουμε άραγε όταν μεγαλώσουμε;» Τις απαντήσεις τις βρήκαν μέσα σε βιβλία όπως: Έιντα Τουίστ η επιστήμονας, Ρόζι Ρίβιαρ η μηχανικός, Ίγκι Πεκ ο αρχιτέκτονας κ.α.Στην συνέχεια ζωγράφισαν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, σκέφτηκαν φανταστικά επαγγέλματα, τα περιέγραψαν και στο τέλος τα αποτύπωσαν επίσης στις ζωγραφικές τους δημιουργίες.
Στην Κατερίνη συμμετείχαν δημιουργικά και τα παιδιά της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στο τελευταίο τους για φέτος εργαστήριο. Μαζί με τα παιδιά ήταν η Εύα Σκλιοπίδου, η Κατερίνα Αδαμίδου και η Λένα Ευαγγελοπούλου. Στον Κορινό, στην υλοποίηση του εργαστηρίου συνέδραμαν οι Μαρία Μακρίδου και Ελένη Κοκοβίδου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών που αποτυπώνεται καθημερινά στο προσωπικό ημερολόγιο των παιδιών που τους προσφέρει κάθε Βιβλιοθήκη, θα διαρκέσει έως τις 07 Σεπτεμβρίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.