Φεστιβάλ Ολύμπου: Η «Γενέθλια Χώρα» του Αστέρη Γκέκα

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 19:30 η έκθεση Ζωγραφικής – Ξυλογλυπτικής του Αστέρη Γκέκα με τίτλο «Γενέθλια Χώρα». Η έκθεση θα διαρκέσει και τους δυο μήνες του φετινού 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Με τίτλο «Γενέθλια Χώρα» ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του που περικλείουν τη ματιά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον τόπο του.

Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από το Λιτόχωρο και πλέον κάτοικος Βόλου Γκέκας είναι ένας καλλιτέχνης με πνεύμα ανήσυχο και πολυσχιδή παρουσία στην τέχνη την οποία προσέγγισε και συνεχίζει να προσεγγίζει με το έμφυτο ταλέντο του. Μαθήτευσε κοντά στον γλύπτη Νίκο Μιχελιδάκη. Ίδρυσε το 1985 το εργαστήρι ξυλογραφιών «Δημήτρης Γαλάνης» και δημιουργεί χαρακτικά αλλά και έργα στα οποία κυριαρχεί το ξύλο.

Επιζωγραφίζει τις χαραγμένες μήτρες των ξυλογραφικών και χαράσσει ένα δικό του μορφοπλαστικό λόγο και εικαστικό δρόμο. Ασχολήθηκε και ασχολείται με τη μικρο-ξυλογλυπτική, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ποίηση, τη μουσική. Ο ίδιος έχει δηλώσει για την τέχνη του πως είναι «πολλαπλασιαστής ηδονικών στιγμών». Πως τον ενδιαφέρουν «τα μάτια του ανθρώπου που αμέριμνα αφήνονται απέναντι στο έργο και έχουν να δουν και να χαρούν ή να σκεφτούν και να προβληματιστούν». Εμπνέεται από τους ανθρώπους και τον χώρο. Από τη ζωή και τα χαρακτηριστικά της, την αναμονή, την ελπίδα. Ο καλλιτέχνης που έχει εργαστεί στη Μέση Εκπαίδευση έχει πραγματοποιήσει πέραν των 75 εκθέσεων στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, τον κόσμο ενώ έργα του εκτίθενται σε δημόσιες ή ιδιωτικές συλλογές επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έκθεση του Αστέρη Γκέκα με τίτλο «Γενέθλια Χώρα» αγγίζει θέματα από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τον Λαϊκό Πολιτισμό, τον Όλυμπο, τη Θρησκεία και την παράδοση, την Προσφυγιά, τα τοπία. Θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου και θα διαρκέσει μέχρι το πέρας το Φεστιβάλ Ολύμπου στις 2 Σεπτεμβρίου 2018.


Χώρος: Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου
Χρόνος: Εγκαίνια Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
Ώρα εγκαινίων: 19:30
Είσοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουλίου - 2 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.