Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας ΛιτοχώρουΆμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας, καθώς η αμέλεια λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εδώ και δεκαετίες, έχει οδηγήσει την περιοχή σε μαρασμό και υποβάθμιση.
Οι προσπάθειες του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων που προέρχονται από αυτή τη διάβρωση και η εκτέλεση έργων προστασίας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.


Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος, μετά από πρόσκληση του, συναντήθηκε στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Πολιτικό Μηχανικό Δρ. Σπύρο Χριστόπουλο, με ειδίκευση σε μελέτες ακτομηχανικών έργων και με κατοίκους και επαγγελματίες - παθόντες της περιοχής, για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Πριν τη συνάντηση προηγήθηκε αυτοψία από θαλάσσης κατά μήκος της ακτογραμμής στο τμήμα που έχει πληγεί από τη διάβρωση και καταγραφή στοιχείων.

Ο Δρ. Σπύρος Χριστόπουλος, γνώστης της περιοχής, έχει ήδη εκπονήσει για λογαριασμό του Δήμου Δίου – Ολύμπου τη μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης της ακτής του Πλαταμώνα που έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση, αλλά και της Παραλίας Κατερίνης, η οποία και έχει ήδη εκτελεστεί.

Ο αιγιαλός και οι αμμουδιές της Πλάκας, που άλλοτε έσφυζαν από παραθεριστές και λουόμενους κατά του θερινούς μήνες, έχουν εξαφανιστεί και είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος για τις ιδιωτικές περιουσίες.

Το όραμα της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου σύγχρονου παραλιακού μετώπου, από τους Νέους Πόρους έως τις παραλίες του Λιτοχώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής με προοπτική, αποτελεί μεγαλόπνοο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με χαρακτήρα παραδοσιακό αλλά συνάμα σύγχρονο, και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

Λιτόχωρο,6 Ιουλίου 2018.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.