Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας






Συνταγή για εύκολους ντοματοκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Υλικά

5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, πλυμένες και ψιλοκομμένες (ή ντοματάκια άνυδρα Σαντορίνης)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 αυγό

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση


Βάζουμε τις ντομάτες σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.


ΜαμάΠεινάω
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.