«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ»...

Αποπερατώθηκαν την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα «Λιτόχωρο – Πριόνια» στην Περιοχή «Πριόνια»....


Μετά από 20 και πλέον χρόνια, ο δρόμος που οδηγεί τους ορειβάτες στις φημισμένες Κορυφές και τα καταφύγια του Ολύμπου, είναι πλέον έτοιμος.

Η χρηματοδότηση του έργου προήλθε από τον Δήμο Δίου - Ολύμπου και υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη του Δασαρχείου αλλά και της Π.Ε. Πιερίας, που δια της Αντιπεριφερειάρχου Σοφίας Μαυρίδου, εξασφάλισε τα στηθαία ασφαλείας.

Το Οδικό Δίκτυο, μέχρι το σημείο εκείνο, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ‘90, είχε όμως παραλειφθεί η ασφαλτόστρωση των τελευταίων 700 μέτρων, που οδηγούσαν στο χώρο στάθμευσης στα Πριόνια, δημιουργώντας προβλήματα στην προσέγγιση του χώρου αλλά και δυσχερή εικόνα σε όλους τους επισκέπτες της περιοχής.

Από το έργο αυτό υπολείπεται σήμερα η ασφαλτόστρωση 100 μέτρων περίπου, για τα οποία απαιτείται ειδική τεχνική μελέτη για την διαπλάτυνση και την προφύλαξη από τις καταπτώσεις, η οποία θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Το τμήμα αυτό θα κατασκευαστεί, αμέσως μετά την παραλαβή της μελέτης.

Σήμερα με την κατασκευή του δρόμου, ξεπεράστηκαν οι αναχρονιστικές αντιλήψεις που φρέναραν το έργο και εμπόδιζαν την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, με γνώμονα την αξιοποίηση του Ολύμπου και την ανάδειξή του ως ορειβατικού προορισμού, εφάμιλλου των φημισμένων ευρωπαϊκών ορειβατικών κέντρων, υλοποιούν το στόχο τους και εναρμονίζονται στα πρότυπα διεθνών προδιαγραφών των τουριστικών προορισμών.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι από Παρασκευή έως Κυριακή, όλο τον μήνα Αύγουστο, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής, συνεχίζονται δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το Λιτόχωρο προς τα Πριόνια μετ’ επιστροφής.


στις 8/01/2018 12:25:00 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.