Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη




Απρόσμενη γεύση μεθυσμένης γαρίδας βουτηγμένη μέσα στο κρασί και το ούζο που ενισχύονται από τον μάραθο και τον μαιντανό.

Υλικά:


700 γρ. μικρές φρέσκες γαρίδες
500 γρ. σπαγγέτι ή 500 γρ. λιγκουίνι
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σφηνάκια ούζο
400 ml λευκό αρωματικό ξηρό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.

Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.

Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού.

Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε (al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.