Ο καιρός κόβει κιλά, η αγορά δίνει τιμή στον φετινό τρύγο


Αυξηµένες αναµένονται οι τιµές παραγωγού οινοστάφυλων, σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις από τον τρύγο που ξεκινά πρώιµα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε αυτό συµβάλει η παραγωγή, η οποία φέτος θα είναι µειωµένη µέχρι και 50% σε κάποιες περιπτώσεις, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας Agrenda.

Ακόµα, να σηµειωθεί πως ο τρύγος δεν έχει ξεκινήσει σε βασικές ποικιλίες όπως ο Ροδίτης και το Σαββατιανό στη Βοιωτία και τη Νέα Αγχίαλο, ενώ στη Σαντορίνη (φωτό από το κτήµα Σιγάλα) άρχισε ήδη από τις 20 Ιουλίου για το Ασύρτικο και ολοκληρώθηκε συνολικά στις 17 Αυγούστου. Σηµειωτέον ότι, βάσει παραγόντων της αγοράς, στις περιπτώσεις που η παραγωγή θα κυµανθεί στα περσινά επίπεδα, η τιµή αναµένεται να παραµείνει σταθερή όπως εκτιµάται.

«Η περσινή παραγωγή ήταν µέτρια, φέτος είναι χειρότερη», αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από το Άρµα Βοιωτίας Ανδρέας Τριανταφύλλου, εκτιµώντας ωστόσο πως αυτό ίσως οδηγήσει σε µια αύξηση της τιµής, η οποία σε κάθε περίπτωση «δεν θα είναι αρκετή ώστε να µπορέσει να ισορροπήσει µε την απώλεια της παραγωγής». Μάλιστα, σε ορισµένα αµπέλια όπως τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, η απόδοση είναι µειωµένη µέχρι και 50%. Οι τιµές παραγωγού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόµα, όµως πέρυσι κυµάνθηκαν στα 28 µε 29 λεπτά το κιλό για το Σαββατιανό. Και στην Αρκαδία η παραγωγή αναµένεται µειωµένη, περίπου κατά 30%, σύµφωνα µε τον παραγωγό Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.