ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η κυβέρνηση αλλάζει τα σχολικά βιβλία για να μη θίγονται οι Σκοπιανοί
Τη σύσταση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνώμων μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία θα εξετάσει εάν απαιτούνται αλλαγές στα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την καταστροφική –για την Ελλάδα- Συμφωνία των Πρεσπών (άρθρο 8), η επιτροπή θα εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και εφόσον θεωρήσει κατάλληλο θα αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και σχολικό υλικό (χάρτες, οδηγούς διδασκαλίας κ.λπ.), ώστε να διασφαλίσει ότι σε κανένα δεν περιέχονται αλυτρωτικές ή αναθεωρητικές αναφορές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με τις ευλογίες της κυβέρνησης στα παιδιά θα παρέχεται υποκειμενική γνώση πάνω στα ιστορικά ζητήματα ων δυο χωρών, αφού το περιεχόμενο των βιβλίων θα φιλτράρεται ώστε να μη… θίγονται οι Σκοπιανοί…

Το ελληνικό τμήμα της επιτροπής θα απαρτίζεται από επτά μέλη, με πρόεδρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.