Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα




Υλικά

Ενάμιση κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Μερικά κλωναράκια κομμένο σέλινο
αλάτι
πιπέρι
Ενάμιση κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβο μυρωδικών κρεμμύδι και μαϊντανό

1 λεμόνι1 αυγό



Εκτέλεση


Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.



Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μας μέχρι να ροδίσει καλά.

Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει στο ζωμό του. Αν δεν έχουμε κύβο, απλά τρίβουμε 1 κρεμμυδάκι και μαζί με λίγο μαϊντανό το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, δηλαδή σε μία ώρα, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί με το κρέας για μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω, δοκιμάστε το!).

Όταν το κρέας και το πράσο έχουν γίνει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στύβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το ωμό αυγό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.